Web Accessibility Live Amsterdam 2018 voor HandicapNL

Siteimprove i.s.m. Stichting Accessibility

Opgehaald

10.000
200% bereikt van mijn streefbedrag € 5.000

#WAL2018AMS

Na ons succesvolle event van vorig jaar delen we je graag mee dat er een vervolg komt. In samenwerking met onze partner Stichting Accessibility organiseren wij een tweede editie! Vorig jaar stond in het teken van inspireren en bewustwording, dit jaar zullen 'best practice sharing' en de toepasbaarheid van web toegankelijkheid centraal staan. Gedurende deze dag zal je o.a. inzicht krijgen in hoe andere organisaties werken aan web toegankelijkheid.

Er wordt aandacht geschonken aan hoe je jouw organisatie mee krijgt in dit proces en hoe je daadwerkelijk aan de slag kunt gaan. Dagvoorzitter Met trots kunnen we al de dagvoorzitter presenteren: Vivianne Bendermacher. Vivianne is founder van Techionista, een platform over vrouwen en technologie en regelmatig als expert te zien op het gebied van technologie en lifestyle bij RTL Boulevard. Ze is een veelgevraagde spreker en host en schrijft columns voor onder meer Technisch Weekblad. Kortom een spreker die met veel enthousiasme de dag aan elkaar zal praten.

Kaarten voor het evenement bedragen €74,95. De totale opbrengst van de kaartverkoop gaat naar HandicapNL; een goed doel dat zich inzet voor het bevorderen van toegankelijkheid. Hun slogan luidt "Iedereen eerlijke kansen". Wij vinden dit een prachtig streven en zetten ons hier graag voor in.


Bekijk alle

Web Accessibility Live doneert tienduizend euro aan HandicapNL

27-09-2018 | 10:43 Uur
25 september 2018 Vandaag vond de tweede, geheel uitverkochte, editie van Web Accessibility Live plaats in de Westergasfabriek in Amsterdam. Uit handen van Auke Grondsma, Managing Director Benelux van Siteimprove, ontving HandicapNL een cheque van tienduizend euro. Dit bedrag is de opbrengst van de totale ticketverkoop die door de organisatie in zijn geheel aan het goede doel is gedoneerd. Zowel off- als online volwaardig mee kunnen doen Jeroen van de Koppel, Hoofd Fondsenwerving van HandicapNL, mocht de cheque in ontvangst nemen. “Fantastisch dat wij deze prachtige cheque in ontvangst mogen nemen om onze dromen te verwezenlijken. HandicapNL vindt dat iedereen volwaardig mee moet kunnen doen, zowel off- als online. Dat dit event in het teken staat van online toegankelijkheid maakt deze dag, naast de mooie cheque, dubbel mooi”, aldus Van de Koppel. Praktische toepassingen webtoegankelijkheid Web Accessibility Live is erop gericht een positieve bijdrage te leveren aan digitale toegankelijkheid. Best practice sharing en de toepasbaarheid van web toegankelijkheid stonden centraal tijdens de keynotes van de verschillende sprekers. Vivianne Bendermacher, founder Techionista, leidde de aanwezigen op inspirerende wijze door de dag. Keynotes van Jarno Duursma en Raph de Rooij namen hen mee in de snel veranderende digitale wereld, gevolgd door een inspirerende paneldiscussie. Ook kwamen praktische zaken als: ‘Hoe test je apps op toegankelijkheid in Android en iOS?’ en ‘Hoe schrijf je een toegankelijkheidsverklaring?’ aan de orde. Eén op de vijf mensen “Webtoegankelijkheid raakt één op de vijf mensen in Nederland, omdat websites vaak nog niet (volledig) toegankelijk gebouwd”, aldus Auke Grondsma. “Voor deze groep is het noodzakelijk dat een website toegankelijk is, anders sluit je hen uit, omdat ze geen gebruik kunnen maken van je webplatform.” Het is daarom een noodzakelijke investering voor organisaties om hun website toegankelijk voor iedereen te maken. Daarnaast is een toegankelijke website ook beter indexeerbaar voor zoekmachines zoals Google. Al met al een mooie win-winsituatie die hoe dan ook een positief effect met zich meebrengt.