O

De beweegbus op bezoek!

Online HandicapNL

( Andere actie )

Opgehaald

2.225
2225% bereikt van mijn streefbedrag € 100

Stichting STRANG de woonvorm biedt veertien (jong)volwassenen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking een sociale en actieve woonvorm aan, waar bewoners zelfstandig wonen, werken en deelnemen aan activiteiten. Het doel is om met een eigen appartement gezamenlijk te wonen waar zij de rust krijgen om te genieten en de ruimte om te ontwikkelen.

De Beweegbus is een organisatie die één keer in de twee weken op de collectieve vrije dag (woensdag) langskomt om samen met de bewoners een activiteit te doen. Dit kan in de winter in de gemeenschappelijke woonkamers, en in de zomer buiten in de tuin. Activiteiten kunnen verschillen van een balspel tot creatief bowlen. Alles om even te ontspannen en in beweging te zijn maar ook persoonlijk te ontwikkelen.

De Beweegbus wordt nu gefinancierd uit de Wajong van de bewoners (€ 12,50 per sessie per persoon). In de subsidieperiode van 1 juli 2024 tot 1 maart 2025 komt de Beweegbus zeventien keer langs. Het benodigde budget daarvoor is € 2.975,-.