O

Opknappen recreatiekelder ‘t Fierhuis

Online HandicapNL

( Andere actie )

Opgehaald

3.250
70% bereikt van mijn streefbedrag € 4.603

’t Fierhuis is een ouderinitiatief waar ouders bij de oprichting van de Stichting in 2002 samen met de woningcorporatie een woning hebben gebouwd. In 't Fierhuis wonen twaalf mensen met een verstandelijke beperking.

De kosten voor de kelder is destijds bijeengebracht door sponsoring en eigen bijdragen van ouders. Zodoende kon er een kelder onder het pand worden gebouwd waar bewoners vrijetijdsmomenten met elkaar kunnen beleven.

In de loop van de jaren zijn er vele verjaardagen, filmavonden en bewoners overleggen geweest. Ook organiseren de bewoners met de begeleiding de jaarlijkse nieuwjaars- bijeenkomst voor alle vrijwilligers en vertegenwoordigers van ’t Fierhuis. 

Daarnaast worden er regelmatig andere creatieve activiteiten gedaan en is er de mogelijkheid om te darten, pingpongen en er staan een aantal fitness-apparaten. Ouders of vertegenwoordigers, bestuur en de begeleiding houden er regelmatig hun vergaderingen en andere overleggen.

Afgelopen maanden is er door grondwaterstijging steeds wateroverlast ontstaan in de kelder die in z’n geheel onder water kwam te staan. Gedurende twee weken hebben ouders twee keer per dag de kelder leeg moeten zuigen voordat de woningcorporatie met een oplossing kwam en pompen kwamen plaatsen. Door deze wateroverlast heeft de vloer, wanden/lambrisering en meubilair schade opgelopen die niet vergoed wordt door de verzekering. De schade aan de recreatie-kelder willen zij dan ook herstellen, en daarbij de kelder ook na 20 jaar opknappen en weer een nieuwe aanblik geven.